”Olemme samassa tilanteessa kuin Suomi oli, eivätkä he enää nousseet” – hätähuuto Norjan mäkihypyltä

© Kuva: Getty Images

Suomen mäkihyppymainen lepää menneiden vuosien varassa lajin madeltua alamaissa jo vuosikaudet taloudellisten panostusten laskettua selvästi. Norjassa pelätään nyt, että maan mäkihyppy on Suomen tiellä.

Norjan mäkihypyn urheilujohtaja Clas Brede Bråthen on vakavasti huolissaan miettien Suomen mäkihypyn maineen ja kunnian katoamista nopeasti. Norjan mäkihyppymaajoukkueen budjettia tulevalle kaudelle on leikattu merkittävästi.

– Typerin asia tässä tilanteessa olisi jättää tosiasiat huomiotta. Ja tosiasiat kertovat, että monella tavalla olemme samassa tilanteessa kuin Suomi oli aiemmin, eivätkä he enää nousseet siitä, Bråthen sanoi NRK Sportille.

– Pitää vain lukea talven tuloslistoja ja päätellä siitä onko tämä suunta, johon Norjan mäkihyppyä halutaan viedä, Bråthen viittasi Antti Aaltoon parhaana suomalaisena maailmancupin 32. sijalla.

Budjettileikkaus Norjassa on liki neljänneksen luokkaa ja vaikutus Bråthenin mukaan valtava,

– Näyttää siltä, että emme pysty panostamaan yhteenkään urheilijaan todella huipputasolla ja kuitenkin etenkin miesten puolella meillä on monia huippuhyppääjiä tällä hetkellä, turhautunut mäkihyppyjohtaja sanoi.


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!