Amerikkalaiseen jalkapallon NFL:n yksi perinteikkäimmistä seuroista on Washington Redskins (”Punanahat”). Seura on nyt joutunut pahasti värillisten oikeuksien puolustajien hampaisiin ja muutoksia on tapahtumassa perusteita myöten.

Seuran perustajan George Preston Marshallin patsas RFK Stadiumin edustalta sai lähtöpassit jo perjantaina. Syynä tähän oli se, että Marshall kieltäytyi pitkään palkkaamasta seuraan yhtään mustaihoista pelaajaa ja taipui vasta liittovaltion viranomaisten päätöksen edessä vuonna 1962.

– Tämä on sellaisen miehen symboli, joka ei uskonut, että miehet ja naiset oli luotu tasa-arvoisiksi ja joka oli [rodullista] integraatiota vastaan, Events DC -järjestön edustaja sanoi tiedotteessa.

Samalla ovat nousseet vahvasti äänenpainot sen puolesta, että seuran nimestä poistetaan sana Redskins. Arvovaltainen Washington Post otti asian esille jopa pääkirjoituksessaan.

– Seuran on aika ottaa etäisyyttä nimeen, joka loukkaa niin monia ihmisiä. Seura ansaitsee nimen, joka kuvaa sitä tunnetta, jonka olemme rakentaneet tämän rakastetun joukkueen taakse, sanoi myös Washingtonin pormestari Muriel Bowser.

Samalla poistuisi myös sulkapäisen intiaanin kuva joukkueen logosta, asia jota nykyinen omistaja Daniel Snyder on tiukasti kieltäytynyt tekemästä.