Tennistä pidetään yleensä yhtenä tasa-arvoisimmista lajeista miesten ja naisten kesken ja Ruotsia puolestaan tasa-arvon edelläkävijämaana. Yhdistelmä ei kuitenkaan ole välttämättä toisiaan tukeva, sillä Ruotsin tennisliitolla kesti 114 vuotta saada ensimmäinen naispuolinen puheenjohtaja.

Nyt tämä on kuitenkin tapahtunut, kun tennisliitto valitsi puheenjohtajakseen Åsa Hedinin, joka nousi liiton hallitukseen vasta vajaa vuosi sitten.

Entinen tennisammattilainen Maria Strandlund Tomsvik on iloinen valinnasta, mutta painottaa, että sukupuolen ei pidä olla pääkriteeri. Samalla Strandlund Tomsvik kiitteli väistyvää puheenjohtajaa Thomas Wallénia erinomaisesta työstä.

– Tällä on mielestäni tosi iso merkitys siinä, että yritämme rikkoa lujia lasikattoja. Uskon ennen kaikkea, että hän [Hedin] on erittäin hyvä valinta tähän tehtävään, mutta sen lisäksi terve merkki siitä, että pitää ajatella kokonaisuutta, Strandlund Tomsvik sanoi Expressenille.

– Urheilu on tullut pitkälle, mutta olemme vielä kaukana jäljessä tasa-arvosta johtotehtävissä, kun mietitään vaikuttamista. Tämä on askel oikeaan suuntaan.