Kansainvälinen olympiakomitea KOK on toistaiseksi noudattanut tiukkaa linjaa sen suhteen, että olympialaisissa ei sallita minkäänlaisia protesteja etenkään palkintojenjaon yhteydessä. Polvistuminen, käden nostaminen nyrkissä tai muuten protokollan noudattamatta jättäminen on johtanut sanktioihin.

Samaa käytäntöä ovat noudattaneet myös monet kansalliset liitot ja muut kisajärjestäjät, mutta nyt George Floydin murhan seurauksena nähdyt mielenilmaukset paitsi USA:ssa myös muualla maailmassa ovat saaneet ymmärrystä myös urheilujohdolta kansainvälistä jalkapalloliitto FIFA:a myöden.

KOK onkin nyt valmista tarkastelemaan omia sääntöjään yhdessä oman urheilijakomissionsa kanssa.

– KOK:n hallitus tukee urheilijakomission aloitetta tutkia erilaisia tapoja, joilla olympiaurheilijoilla olisi mahdollisuus näyttää tukensa omille periaatteilleen olympiaympäristössä, mukaan lukien olympiakisat, ja samalla kunnioittaa olympiahenkeä, KOK:n puheenjohtaja Thomas Bach sanoi CNN Sportsin mukaan.

– Kehys on nyt olemassa ja odotamme että urheilijakomissio ja itse urheilijat keskustelevat keskenään ja tuovat sitten selkeät ehdotukset päätettäviksi.