Toiseen perättäiseen EM-lopputurnaukseensa ensi syksynä tähtäävä naisten lentopallomaajoukkue aloittaa oman leirityksensä 11. heinäkuuta ja jatkaa sitä tiiviisti kuunvaihteeseen. Luvassa on kaksi leiriä: ensin tutusti Kuortaneella ja perään toinen lentopallohullun Kyyjärven maisemissa. Lisäksi maajoukkue pelaa leiripätkän päätteeksi Virossa kolme maaottelua.

Päävalmentaja Tapio Kangasniemen kutsuman leiriryhmien koko on 22 pelaajaa, joista molemmilla leireillä on mukana 17 naista. Tusina pelaajista on mukana molemmilla leireillä ja sen lisäksi 5+5 pelaajaa vaihtelee leiritysten välillä.

– Haluamme nyt pitää myös vähän isompaa määrää pelaajia mukana leirityksessä ja siksi tehdään joitain vaihtoja myös leirein välillä, päävalmentaja Kangasniemi valottaa.

Kyyjärven leiri on erittäin tärkeä, kun mukana on yhtä aikaa myös omiin EM-kisoihin valmistautuva U17 -maajoukkue.

– Meillä tulee naisten ryhmän takana erittäin lahjakkaat ikäluokat, joille halutaan tarjota selkeä polku mitä pitkin edetä lentopallossa, jos sen kortin haluaa katsoa loppuun asti, Kangasniemi kertoo.

Kuortaneen ja Kyyjärven leirityksien jälkeen Kangasaniemi valitsee 14 pelaajaa Viroon 28.7.-1.8., jossa luvassa on kolme maaottelua.

Tutuista vakionimistä kesän leirilistalta puuttuvat mm. Noora Kosonen, Roosa Koskelo ja Roosa Laakkonen.

– Kokeneempien pelaajien kanssa on säädetty ohjelmaa henkilökohtaisesti. Tässä on myös hyvä paikka ottaa vähän happea ja energiaa tuleviin kausiin seurajoukkueissa sekä maajoukkueessa.

Naisten maajoukkue pelaa EM-karsintansa tulevana tammikuuna, 7.-10.1. Montenegrossa ja 14.-17.1. Slovakiassa. Suomen lohkossa on lisäksi neljätenä maana Kosovo ja lohkon kaksi parasta etenee stksyn 2021 EM-lopputurnaukseen. EM-lopputurnaus järjestetään Serbiassa, Bulgariassa, Kroatiassa ja Ranskassa.

Lähde: Lentopalloliito