Tulevaisuuden tähti? Suomalaisjuoksija kiihdytti 22-vuotiaiden kaikkien aikojen kärkiaikaan! – ”Poikkeuksellinen ihan maailmanlaajuisestikin”

© Kuva: Getty Images

Esbo IF:n Tuukka Huuskola kiihdytti 150 metriä 22-vuotiaiden kaikkien aikojen kärkiaikaan 15,78 HKV:n kilpailuissa Helsingin Eläintarhan kentällä maanantaina. Käytännössä se on ikäluokan Suomen ennätys, mutta SUL ei vahvista Suomen ennätyksiä 150 metrin matkalla.

Huuskolan juoksu oli väkevä kauden avaus, varsinkin kun se syntyi 1,3 metriä sekunnissa puhkuneessa vastatuulessa. 22-vuotiaiden kaikkien aikojen tilaston kärkipaikan Huuskola vei Santeri Kuusiniemeltä, joka juoksi 15,87 vuonna 2017.

Atte Pettisen valmentamaa Huuskolaa mainio aika heti kauden avauksessa ei yllättänyt.

– Ihan hyvä noin ensimmäiseksi kilpailuksi ja vastasi aika hyvin sitä mitä odotin, Huuskola totesi.

– Kevät on ollut aika poikkeuksellinen ihan maailmanlaajuisestikin. Itse olen harjoitellut paljon yksin ja ollut vähän niin kuin pitkällä leirillä: treenit aamulla ja illalla ja lukemista siinä välissä, Huuskola sanoi ja viittasi lukemisella kauppakorkeakoulun pääsykoekirjojen pänttäämiseen.

Eläintarhan kilpailu sujui ilman takkuja, vaikka vastatuuli verotti aikaa.

– Juoksuna se oli aika hallittu. Sain kiihdytyksen jatkumaan pitkään. Tuuli oli sivuvastainen ja vaikutti koko ajan, muttei silti kerennyt ”hapottaa” lainkaan. Se lupaa hyvää 200 metriä ajatellen, joka on minun päämatkani, Huuskala arvioi.

Miestenkin 150 metrin kaikkien aikojen tilastossa Huuskola nousee toiseksi. Edellä on vain Stefan Koivikon 2002 juoksema tulos 15,62.

– Espoossa on 11.6. mahdollisuus kokeilla uudelleen. Toivottavasti siellä on paremmat tuulet, kun siellä on myös mondo-pinta, Huuskola kaavailee.

Miesten 300 metrin juoksun Eläintarhassa voitti Liedon Parman Tuomas Lehtonen ajalla 33,89. Se on 22-vuotiaiden kaikkien aikojen toiseksi paras tulos Oskari Mörön jälkeen ja miesten kaikkien aikojen seitsemäs.

Lähde: Urheiluliitto


Real Madrid – Villarrealia | JÄTTIKERROIN 50.00 REAL MADRIDILLE

1. Avaa pelitili NordicBetille.
2. Talleta – saat talletuksesi tuplana 100€ asti.
3. Nappaa jättikerroin 50.00 Real Madridin voitolle ja lyö veto!