Tokion olympialaiset siirrettiin jo keväällä vuotta eteenpäin kesään 2021. Vaikka kisoihin on aikaa vielä yli vuosi, järjestelyt ovat täydessä vauhdissa ja koronavirustilanne varjostaa kaikkia päätöksiä. Tämä voi myös tarkoittaa muutoksia koko kisakokonaisuuteen.

Japanilaislehti Yomiuri kertoi, että erilaisia vaihtoehtoja on harkittu, kuten pakollisia koronatestejä ja katsojamäärien rajoittamista, on harkittu. Tokion pormestari Yuriko Koike myönsi tämän todeksi ja totesi, että paljon edessä Tokion olympialaiset saatetaan joutua järjestämään ”yksinkertaistettuna”.

Koike ei mennyt yksityiskohtiin, mutta antoi yleisen kuvan suunnitelmista.

– Olympialaisten ja paralympialaisten järjestäminen vaatii myötätuntoa ja ymmärrystä tokiolaisilta ja japanilaisilta. Sen myötä meidän on järkeistettävä sitä mikä järkeistämistä vaatii ja yksinkertaistettava sitä mitä on yksinkertaistettava, Koike sanoi lehdistötilaisuudessa useiden medioiden mukaan.

Kisajärjestäjät ja kansainvälinen olympiakomitea KOK käyvät jatkuvaa keskustelua eri vaihtoehdoista. KOK:n korkea-arvoisin edustaja Tokion järjestelyjen osalta, John Coates, sanoi jo aiemmin, että ellei pandemiaa saada kuriin, edessä ovat ”hyvin erilaiset” olympialaiset.

Kisojen siirtäminen vielä kesää 2021 pidemmälle ei kuitenkaan ole vaihtoehto sen enempää järjestelyorganisaatiolle kuin KOK:llekaan.