Baseballin MLB-kauden on määrä käynnistyä heinäkuun lopulla huolimatta USA:n vaikeasta koronatilanteesta. Tämä on tuonut erikoisen ongelman Kanadan puolella kotiaan pitävälle Toronto Blue Jaysille.

Blue Jays ehti jo saada Toronton kaupungilta ja provinssin hallinnolta luvan pelata kotiottelunsa normaaliin tapaan Rogers Cantressä Torontossa, kunnes väliin tuli Kanadan hallitus. Kanadan maahanmuuttoministeri Marco Mendicino tyrmäsi suunnitelmat yksiselitteisesti.

– Olisi ollut vakavia riskejä, jos olisimme edenneet runkosarjan osalta MLB:n ja Jaysin esityksen mukaan. Sen myötä olemme päätyneet lopputulokseen, että asia [pelaaminen Torontossa] ei ole kanallisten etujemme mukainen, Mendicino sanoi uutistoimisto AP:lle.

Mendicino viittasi ennen muuta rajan jatkuvan ylittämisen takia lisääntyvään koronariskiin. Tilanne koronan suhteen on Kanadassa huomattavasti Yhdysvaltoja parempi.

Seuralla on nyt käytännössä vaihtoehtona siirtää kotiottelunsa Floridan harjoituskeskukseensa Dundediniin – tosin Floridassa koronatilanne on USA:n mittakaavassakin paha – tai lähemmäs kotia Buffaloon.

– Mietitään keinot, joilla he voivat olla ’Buffalo Blue Jays’ tänä vuonna, Buffalon pormestari Byron Brown tarjosi jo auttavaa kättään.