Tokion kesäolympialaisten ja paralympialaisten järjestäjillä on ollut melkoista myllerrystä kevään ja alkukesän aikana kisojen vuodelle 2021 siirtämisen johdosta. Yksi vaikea asia on ollut suorituspaikkojen varmistaminen myös vuotta myöhemmälle ajankohdalle.

Tämä asia on kuitenkin nyt poissa päiväjärjestyksestä ja kisajärjestäjät saattoivat ilmoittaa, että kaikki alkuperäiset suorituspaikat ovat käytössä myös kesällä 2021. Samalla järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Toshirō Mutō saattoi vahvistaa myös kisaohjelman, joka niin ikään säilyy alkuperäisenä.

Samaan aikaan Tokiossa on raportoitu kasvavista koronatartuntaluvuista ja tämä luonnollisesti nostaa synkkiä pilviä taivaalle myös kesää 2021 ajatellen.

– Emme tiedä mitä kulman takana odottaa, KOK:n koordinointikomissio puheenjohtaja John Coates muistutti.

– Emme tiedä mikä COVID-19 -tilanne on vuoden kuluttua, mutta meidän pitää valmistautua siihen jo nyt, Coates viittasi kaikkien vaihtoehtojen pitämiseen avoinna.

(jos upotus ei näy, klikkaa tästä)

#Tokyo2020

@Tokyo2020
Tokyo 2020 would like to announce that we have updated the competition schedule for the Olympic Games #Tokyo2020 due to take place in 2021.

✅Events in 2021 will take place at the same competition venues that were planned to be used in 2020.

Learn more: bit.ly/30eN7r2