Kristiina Mäkelä voittoon kauden kärkituloksella – ”Juoksin kunnolla loppuun asti”

© Kuva: Juha Tamminen
Atalanta haastaa PSG:n Mestarien liigassa! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Kristiina Mäkelä ja Senni Salminen eivät antaneet sadekuurojen häiritä tasokasta kolmiloikkakisaa Koskella. Mäkelä vei voiton kauden kotimaisella kärkituloksella 14,15 ja Salminen ponnisti toiseksi uransa toiseksi parhaalla tuloksella 13,99.

– Ei ollut paras fiilis, kun ajelin rankkasateessa autolla tänne kisapaikalle. Avain voittoon tässä kilpailussa oli, että juoksin kunnolla loppuun asti. En juossut kovaa, mutta pidin hyvän asennon, Mäkelä kertasi kauden avauskilpailuaan.

Mäkelä ponnisti neljännellä ja viidennellä hypyillään 14,13 ja 14,15. Viimeinenkin oli pitkä, mutta se painui yliastutuksi.

– Tuo kisan lyhyin hyppy (13,64) kertoi mitä tapahtuu, kun ei juokse kunnolla loppuun asti. Siinä juoksu hajosi aivan täysin, Mäkelä totesi.

Mäkelä pidensi kevään harjoittelujaksoaan, kun Tokion olympialaiset siirtyivät, EM-kisat peruuntuivat ja kilpailukausi näytti muutenkin sumealta. Kunto on treenikauden jäljiltä hyvä. Ensimmäinen kisa vihjaisi, että tekniikkakin toimii kilpailuvauhdeissa.

– Hyppy meni hyvin eteenpäin, mikä on aina ollut minun vahvuuteni, mutta sain kontakteihin nyt myös hyvin pitoa ja juoksu kulki, Mäkelä kertaili.

Mäkelän kausi jatkuu 21. heinäkuuta oman seuran Orimattilan Jymyn Tähtien kisoissa.

Salminen: Mäkelän 14,13 sytytti

Espoossa viikko sitten 14,04 loikkinut Salminen löysi Kosken hyvin kannustaneen yleisön edessä juonen neljännelle ja viidennelle kierrokselle. Niillä hän ponnisti 13,99 ja 13,89, joka on paremmin kuin mitä hän on hypännyt kertaakaan ennen tämän kesän kisoja.

– Kun Kristiina ponnisti sen 14,13, sain siitä potkua omin hyppyihin. Tavoite oli, että hypyt olisivat siinä 14 metrin tuntumassa, Salminen kertaili.

Märkä rata ja sadekuurot ovat Salmisen mukaan tuntuneet yleensä selvästi hänen hypyissään. Nytkin olosuhteet vaikuttivat, mutta eivät yhtä paljon kuin aikaisemmin. Parannettavaa hyppyihin silti jäi.

– Vauhti tuli ehkä vähän huonosti ja lopussa hypyt lähtivät ehkä turhaan ylöspäin eikä eteen, mutta kaikkiaan ihan hyviä ja tasaisia hyppyjä, mutta kesän mittaan tulee vielä paljon pidempiä, Salminen sanoi.

Mäkelä ja Salminen ovat kesän maailmantilastossa sijoilla viisi ja kuusi. Tampereen Urheilijat -38:n Janika Jokinen oli kilpailussa kolmas 11,99 kantaneella hypyllä.

Lähde: Urheiluliitto


Barcelona kohtaa Bayern Munchenin – LUNASTA JÄTTIKERROIN 50.00

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Lyö 1X2 ennakkoveto suosikkijoukkueesi voitosta – saat jättikertoimen 50.00.

Atalanta haastaa PSG:n Mestarien liigassa! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!