Naisten 400 metrillä kuusi parasta juoksijaa kohensi ennätystään. Voittoon juoksi Veitsiluodon Kisaveikkojen Mette Baas kauden kärkiajalla 54,03. Aiemmin tänä kesänä juostu ennätys kohensi komeat 0,54 sekuntia.

– Hyvä juoksu, ei kauheasti edes jäykistänyt tai hapottanut, Baas totesi juoksustaan.

Jani Hirsivaaran valmentama 19-vuotias juoksija on ollut tasaisen hyvässä kunnossa läpi kauden. 400 metrin ennätyksen ohella hän on pudottanut 100 metrin ennätyksensä aikaan 11,98.

– Kun on saanut rauhassa harjoitella ja ollut terveenä, se on tuonut tulosta, Baas sanoi.

Matkan hallitseva Suomen mestari HKV:n Amira Chokairy oli toinen ennätyksellään 55,02. Aiempi ennätys oli 55,40. Tampereen Pyrinnön Alisa Aalto oli kolmas ennätyksellään 55,31.

Miesten ratakierroksella Tampereen Urheilijat -38:n Ilari Ryyppö nousi lopussa voittoon kauden parhaalla ajallaan 48,49. Kenttäurheilijat -58:n Ville Lampinen oli toinen niinikään kesän parhaalla ajallaan 48,52.

Tampereen Pyrinnön Joel Turkka vei 400 metrin B-erän ennätyksellään 49,12.

Lähde: Urheiluliitto