Valmistautuminen baseballin MLB-kauteen on ollut rikkonainen koronaviruksen takia. Harjoitusleirejä on jouduttu keskeyttämään ja tulevan kauden pelaaminen on edelleen ainakin jossain määrin vaakalaudalla. Korona ei ole kuitenkaan ainoa uhka baseballin osalta.

Konkreettinen esimerkki nähtiin New York Yankeesin harjoituksissa. Yankees palasi joukkueharjoituksiin nyt toistamiseen jouduttuaan keskeyttämään harjoittelun kertaalleen. Masahiro Tanaka oli syöttämässä ja yksi sarjan kovalyöntisimmistä pelaajista Giancarlo Stanton latasi voimalla – suoraan päin Tanakaa.

Hurjaa vauhtia tullut pallo osui Tanakan päähän sen oikealle puolelle ja syöttäjä tuupertui välittömästi kentän pintaan. Viiden minuutin kuluttua Tanaka pystyi kuitenkin kahden valmentajan tukemana kävelemään pois kentältä ja hänet toimitettiin sairaalaan. Selvästi järkyttynyt Stanton oli myös tukemassa Tanakaa.

Sairaalasta myöhemmin tulleet tiedot olivat kuitenkin huojentavia. Mitään vakavampaa loukkaantumista Tanakalla ei todettu ja hänen odotetaan pääsevän takaisin tositoimiin mahdollisesti jo lähiviikkoina.

– Tuollaisen oudon onnettomuuden mahdollisuus on yksi miljoonasta. Se on karmeaa etenkin kun kyseessä on joukkuekaveri ja ystävä Yankeesin toinen syöttäjä Jordan Montgomery sanoi New York Postille.

(jos upotus ei näy, klikkaa tästä)