Washington Redskins ja Cleveland Indians kuuluvat amerikkalaiseen urheiluun perinteisinä seuroina. Pian sen enempää NFL:n jenkkifutiskentillä kuin MLB:n baseballareenoilla näitä seuroja ei kuitenkaan luultavasti nähdä. Ainakaan samoilla nimillä.

Siinä missä termillä ”intiaani” ei Suomessa ole juurikaan arvolatausta, Yhdysvalloissa vastaava nähdään yhä voimakkaammin loukkaavana ja eriarvoistavana ja sen myötä ”Punanahat” ja ”Intiaanit” halutaan pois kentiltä.

Pidemmän aikaa kritiikin alla ollut Redskins ilmoitti perjantaina tutkivansa vakavasti vaihtoehtoa vaihtaa seuran nimeä. Seura itse asiassa perustettiin vuonna 1932 nimellä Boston Braves, mutta nimi vaihtui Redskinsiksi jo seuraavana vuonna ja Boston Washingtoniksi puolestaan vuonna 1937.

Vielä pidemmät perinteet omaava MLB-seura Cleveland Indians on tunnettu samalla nimellä jo peräti 105 vuoden ajan. Indians seurasi kuitenkin nopealla tahdilla Redskinsiä samankaltaisella ilmoituksella.

– Olemme sitoutuneita tekemään positiivisen vaikutuksen yhteisössämme ja kannamme vastuumme sosiaalisen oikeudenmukaisuuden ja tasa-arvoisuuden edistämisestä, Indiansin tiedote totesi.

– Organisaatiomme on hyvin tietoinen siitä, että joukkueemme nimi on yksi näkyvimmistä tavoista, joilla liitymme omaan yhteisöömme.

(Jos upotus ei näy, klikkaa tästä)