Johannes Vetterille Kuortaneen kilpailu käytännössä kauden avaus. Hän oli mukana viikko sitten Zweibrückenissa, jossa Kuortaneen toinen ulkoimainen kärkinimi Ruotsin Kim Amb heitti ennätyksensä 86,49, mutta kisa jäi Vetteriltä väliin.

– Se oli huonosti organisoitu kisa. Lämmittelyheittojen ja kisan ensimmäisen heiton väli oli 40 minuuttia, ja kun minulla on pieni lihasvamma kyynärpäässä, joka oli teipattuna, käsi alkoi sitten olla kisan alkaessa jumissa, joten se kisa jäi, Vetter sanoo.

Vetter on sittemmin käynyt vaivan kanssa lääkärinsä pakeilla ja saanut fysikaalista hoitoa Saksassa ja Kuortaneella.

– Kisa on etukäteen vähän arvoitus. Olen melko varma, että pystyn heittämään 85-90 metrin väliin. Olen kilpailukauden aikana aina sellaisessa kunnossa, mutta nyt ei voi tietää heittovarmuudesta ja tekniikasta, kun ei ollut kisoja, Vetten sanoo.

Ambin ohella Vetter kohtaa Kuortaneella Tshekin Petr Frydrychin, Latvian Gatis Cakssin ja lajin parhaat 81,36 heittäneen Toni Kuuselan johdolla.

Myös Kuuselalla on ollut pientä kyynärpäävaivaa, mutta se heittäjän mukaan haittaa kisoja.

– Hyvin pystyn heittämään, vaikka sillä pikkuisen vihlaisee, Kuusela sanoo.

Kesän ensimmäisen kansainväliseen kisaansa Kuusela lähtee innolla.

– Tykkään heittää, kun kisoissa on itseäni kovempia heittäjiä. Sellainen vie kehitystä eteenpäin ja niiden kanssa on pärjättävä, jos meinaa joskus olla arvokisaurheilija, Kuusela sanoo.

Lähde: Urheiluliitto