Häme Games Riihimäellä on viimeisiä osallistujamääriltään suuria kansallisia kilpailuita ennen Turun Kalevan kisoja 13.-16.8. Satoja yleisen sarjan urheilijoita tavoitteli Riihimäellä Kalevan kisojen tulosrajaa.

Sibbo-Vargarnan pikajuoksija Joona Luotonen avasi kesän kilpailukautensa loistavasti. Luotonen voitti miesten 100 metrin B-erän uudella ennätyksellään 10,75, rikkoi ensi kerran Kalevan kisojen tulosrajan ja voitti kaikki A-eränkin kilpailijat.

Luotonen saavutti nuorten sarjoissa SM-mitaleita pituushypyssä ja kolmiloikassa, mutta vaihtoi vuosi sitten lajikseen pikajuoksun. Viime talvena hän jo yllätti venymällä Suomen hallimestaruuskilpailuissa neljänneksi 60 metrin pikamatkalla.

Luotonen paransi ennätystään 0,21 sekuntia ja rikkoi samalla Mikael Granqvistin nimissä olleen Sibbo-Vargarnan seuraennätyksen 10,77. Granqvist voitti nyt samoissa kilpailuissa Riihimäellä 200 metriä ajalla 22,07.