Roni Ollikainen avasi Tähtien kisoissa kautensa voittamalla miesten pituushypyn ponnistettuaan 766. Topias Koukkula tarjosi hyvän vastuksen ja oli toinen ulkoratojen ennätyksellään 762.

Kilpailu hypättiin hellekelissä ja myötätuuleen, jota Ollikaisen hypyssä oli 2,6 metriä sekunnissa. Koukkulan hypyssä tuuli pysyi ennätyskelpoisuuden rajoissa ja oli 1,7 metriä sekunnissa.

– Yllättävän hyvin se meni, kun oli ensimmäinen kilpailu eikä treeneissä ole paljon täysvauhtisia hyppyjä päässyt tekemään, Ollikainen kertoi.

Helsingin Kisa-Veikkkoja edustavan Ollikaisen treenejä on kevätkesällä kiusannut nilkkavaiva, jonka jäljiltä hän pääsi vasta viime viikolla tekemään täysvauhtisia hyppyjä.

– Se näkyi siinä, että tuli kuperkeikkaa ja sukelluksia. Tiedän, että sieltä voisi tulla kovempikin tulos. Mutta juoksu ei vielä ollut tasaista, Ollikainen sanoi.

Koukkula jäi kilpailun jälkeen miettimään, olisiko syyskesän mittaan syytä keskittyä pituushyppyyn vai kolmiloikkaan. Hän on kilpaillut kevätkesän aikana molemmissa lajeissa. Hallikauden hän keskittyi pituushyppyyn, mikä toi halliennätyksen 767.

– Ennätykseen olen tietysti tyytyväinen, mutta vähän on alkukauden kilpailuissa ollut käsijarru päällä. Ja sekin vaikuttaa, kun olen kilpaillut sekaisin molempia lajeja. En vielä ole päättänyt, kumman lajin hyppään Kalevan kisoissa, Koukkula tuumi.

Orimattilan piti olla SE:n kesäkuussa ponnistaneen Kristian Pullin kauden toinen kilpailu, mutta se jäi häneltä väliin pienen lonkkavaivan takia.

Lähde: Urheiluliitto