Annemari Kiekara juoksi kovan puuskaisen tuulen saattelemana 5000 metrillä kesän kotimaisen kärkiajan 16.18,76 avoimissa Etelä- ja Kaakkois-Suomen mestaruuskilpailuissa Vantaalla Hiekkaharjun urheilukentällä.

Juoksu oli Pudasjärven Urheilijoita edustavan Kiekaran, 43, ensimmäinen 5000 metrin ratakilpailu yhteentoista vuoteen ja toi hänelle 40-vuotiaiden Suomen ennätyksen. Aiempi Laura Mannisen nimissä ollut ennätys 16.44,75 koheni liki puoli minuuttia.

– Tuuli oli kova varsinkin aina takasuoralla ja viimeiselle kierrokselle iski todella kova puuska, Kiekara kertaili kisaa.

Tuulen voimakkuus Ilmatieteenlaitoksen mukaan juoksun aikana oli 8 metriä sekunnissa ja puuskissa jopa 13 metriä sekunnissa.

Kiekara on kilpailut viime vuodet enimmäkseen maantiekilpailuissa. Ratajuoksun pariin ovat houkutelleet Turun elokuiset Kalevan kisat, jossa Kiekara aikoo juosta 5000 ja 10000 metriä.

– Tässä on vielä Pudasjärvellä yksi 5000 metrin kilpailu ennen Kalevan kisoja, Kiekara kertoi.

Kiekara paransi Camilla Richardssonin nimissä ollutta kauden kotimaista kärkiaikaa 2,11 sekuntia. Toinen oli Mikkelin Kilpa-Veikkojen Taru Häyrinen ennätyksellään 17.05,73 ja kolmas maratonin hallitseva Suomen mestari Laura Manninen ajalla 17.09,01.