Yleisurheilun olympialegenda kuollut 77-vuotiaana – kenialaisten mahdin tienraivaaja

© Kuva: Getty Images

Kenialaisen juoksumahdin yksi suurimmista tienraivaajista, vuoden 1972 olympialaisten hopeamitalisti 3000 metrin estejuoksusta, Ben Jipcho on kuollut 77 vuoden iässä. Kenian olympiakomitean mukaan Jipcho menehtyi perjantaina sairauden murtamana sairaalassa.

Jipcho muistetaan uraltaan kenties paljon paremmin kuin mitalistaan juoksusta, jossa hän sijoittui vasta kymmenenneksi. Meksikon olympialaisissa 1968 Jipcho uhrasi omat mahdollisuutensa maansa ja maanmiehensä Kipchoge Keinon hyväksi.

Jipcho veti 1500 metrin finaalissa hurjaa vauhtia kaksi ensimmäistä kierrosta puhtaassa jäniksen roolissa ja auttoi Keinon kultamitalipallille. Olympiavoitto oli ensimmäinen Kenian historiassa. Samainen Keino oli myös se mies, joka oli neljä vuotta myöhemmin Jipchon olympiavoiton tiellä, sillä Keino voitti 1972 estejuoksun finaalin.

Aikanaan 3000 metrin esteiden maailmanennätystäkin – silloin lukemin 8.14,0 – hallussaan pitänyt Jipcho sai nopeasti viimeisen tervehdyksen myös Kenian valtiojohdolta.

(jos upotus ei näy, klikkaa tästä)


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.