Bostonin maratonin pommimiehen kuolemantuomio kumottu – ”Hän viettää kuitenkin loppuelämänsä vankilassa”

© Kuva: Getty Images
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

Legendaarisen Bostonin maratonin yksi synkimmistä luvuista kirjoitettiin vuonna 2013, kun lähellä maalia räjähtänyt pommi tappio kolme ihmistä ja yli 260 loukkaantui. Syylliseksi nopeasti todettu Dzhokhar Tsarnaev tuomittiin kuolemaan, mutta tuomio on nyt kumottu.

Kirgisialais-amerikkalainen Tsarnaev, jonka juuret ovat Tshetseniassa sai kuolemantuomion oikeudenkäynnissä vuonna 2015, mutta tuomio on nyt kumottu bostonilaisessa vetoomustuomioistuimessa. Päätöksen mukaan asiassa on käytävä uusi oikeudenkäynti rangaistuksen määrittämiseksi.

Suurta helpotusta Tsarnaevin on kuitenkaan turha odottaa.

– Hän viettää elämänsä loput päivät lukittuna vankilaan ja ainoa avoin asia on se, kuoleeko hän teloitettuna, tuomarien päätöksessä kerrottiin.

Tuomari Ojetta Rogeriee Thompsonin mukaan uusi oikeudenkäynti on kuitenkin tarpeen, koska alkuperäisessä oikeudenkäynnissä osa valamiehistöstä oli selkeästi tehnyt päätöksensä syyllisyydestä jo ennen tapauksen käsittelyä oikeudessa.

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS