Vuoden 2005 Ranskan avointen finalisti Mariano Puerta myöntää valehdelleensa urheilun kansainväliselle tuomioistuimelle (CAS) saadakseen lievennystä doping-tuomioonsa.

Vain viikkoja sen jälkeen, kun hän juhli Ranskan avointen mestaruutta, Puerta jäi kiinni verenpainelääke etilefrinen käytöstä. Kyseessä oli toinen kerta, kun Puerta jäi kiinni kielletyistä aineista ja hänelle langetettiin kahdeksan vuoden pelikielto.

Hän vei asian CAS:n käsittelyyn puolustaen itseään siten, että hän joi vaimonsa lasista vettä, jossa oli hänen tietämättään vaimon kuukautislääkettä. CAS usko argentiinalaisen selityksen ja hän selvisi kahden vuoden kilpailukiellolla.

– Selitys jota strategisesti käytimme, oli vale. Mutten hyötynyt urheilullisesti siitä mitään enkä halua tulla nähdyksi huijarina, Puerta kertoi La Nacion lehdelle.

Puerta vakuuttaa edelleen, ettei ottanut kiellettyä ainetta tarkoituksella saadakseen etua kilpakumppaneihinsa nähden. Hänen mukaansa positiivinen testitulos oli lisäravinteesta, jossa oli kofeiinia sekä ginsengiä ja siinä oli etilefrinen jäämiä. Lisäravinteen hän kertoi saaneensa kuntovalmentajaltaan Dario Lecmanilta. Hän ei kuitenkaan voinut kertoa CAS:lle totuutta.

– Emme voineet tehdä mitään, sillä pillereitä ei ostettu laillisin keinoin. Asianajajani mukaan ei olisi ollut hyvä idea kertoa mitä tapahtui, Puerta jatkaa.

Lecman ei kuitenkaan purematta niele Puertan syytöksiä.

– Minulla ei ole mitään tekemistä tämän kanssa. En antanut hänelle mitään. Se on vale, Lecman puolustautui.

Parhaimmillaan Puerta oli ATP-listalla sijalla yhdeksän.