Yksi kaikkien aikojen nyrkkeilijöistä, Oscar de la Hoya, on vahvistanut aikomuksensa palata takaisin kehään. Eikä 47-vuotias amerikkalainen puhu näytösottelusta, vaan kunnon ottelusta.

De la Hoya lopetti uransa vuonna 2009, kun hän hävisi Manny Pacquiaolle. Nyt hän halajaa kuitenkin takaisin kehään.

– Huhut ovat totta ja aloitan sparraamisen muutaman viikon sisään, de la Hoya paljasti ESPN:lle.

De la Hoya jatkaa vanhojen nyrkkeilysankareiden paluita, sillä tänä vuonna on ohjelmassa muun muassa Mike Tysonin sekä Roy Jones Juniorin kohtaaminen, joka tosin on enemmänkin näytösotteluiden luontoinen. De la Hoya ei ole palaamassa näytösotteluun, vaan kunnon matseihin.

– Se tulee olemaan oikea ottelu. Kaipaan kehässä oloa, rakastan nyrkkeilyä. Nyrkkeily antoi minulle kaiken sen mitä minulla on tänään ja ikävöin sitä.

De la Hoya myöntää, että pitkän tauon jälkeen on tehtävä töitä päästäkseen kuntoon, mutta hänen mukaansa ruostetta ei ole juuri muodostunut.

– Tiedostan, että siitä on ollut pitkä aika. Mutta jabini tuntuu nopeammalta kuin koskaan. Minun on pidettävä huoli, että kuntoni on täydellinen ja terveyteni on hyvä. Ja se tulee tapahtumaan muutaman seuraavan viikon aikana, joten katsotaan.

De la Hoya voitti yhteensä 11 MM-titteliä kuudessa eri painoluokassa. Hän uskoo edelleen pärjäävänsä nuorempiaan vastaan.

– – Kaikki nämä ottelijat eivät ole samaa tasoa kuin 15-20 vuotta sitten. Kaikki nämä ottelijat vaativat niin paljon rahaa ja kuun taivaalta. He unohtavat, että pitää harjoitella ja tehdä töitä kovaa. Nämä jätkät ovat mukana vain rahan takia – se on merkittävä ero. Minä ottelun kunniasta he ottelevat ainoastaan rahasta. Ja arvaa mitä? Kunnia voittaa aina, de la Hoya totesi uhmakkaana.