Kalevan kisojen mestari Porvoon Akilleksen Sara Kuivisto piti haastajat kurissa maastojuoksun SM-kilpailujen 4 kilometrin matkalla Kurikassa.

Hän karkasi muilta jo varhain ja jätti radoille paluuta tekevän Sandra Erikssonin taistelemaan himmeämmistä mitaleista Pyhtään Yrityksen Kaisa Tynin ja Vammalan Seudun Voiman Maija Sianojan kanssa.

Kiritaistossa hopeasta ja pronssista Tyni nousi toiseksi ja Eriksson oli kolmas. Tyni jäi voitosta 17 sekuntia ja Eriksson 19 sekuntia.

Erikssonille juoksu oli ensimmäinen kilpailustartti kahteen vuoteen. Harjoittelu sujui aiempien jalkavaivojen jälkeen kuluvan vuoden aikana hyvin aina kesään asti. Kesällä tullut jalkavaiva toi vielä kuukauden juoksutauon, kun jalan magneettikuvan saaminen kesti.

– Oli todella hauska kilpailla taas, vaikka kunto ei ole vielä niin hyvä. Heinäkuun jälkeen en ole vielä ehtinyt juosta paljon kovia treenejä, Eriksson sanoi.

Tukholmassa asuva ja ruotsalaisen Oscar Gidewallin johdolla harjoitteleva Eriksson aikoo hallikaudella kilpailla 1500 metrillä, koska haluaa koota rankingpisteitä olympiakesää varten. Hänen päämatkansa kesällä tulee olemaan entiseen tapaan 3000 metrin estejuoksu.

– En ole harjoituksissa yrittänyt vielä juosta todella kovaa enkä ole tehnyt määräharjoittelua paljon. Mutta luultavasti kaikki toimii hyvin, nyt kun jatkan harjoittelua, Eriksson sanoi.

Pedersören Falkenia edustava Eriksson on harjoittelunsa ohella alkanut opiskella valmennusta ammattikorkeakoulussa.

Naisten joukkuemestaruuden voitti Helsingin Kisa-Veikot, hopeaa Turun Urheiluliitto ja pronssia Kälviän Tarmo.

Lähde: Urheiluliitto