Entinen vapaaottelun UFC:n mestari Tyron Woodley kohtaa lauantaina Colby Covingtonin ottelussa, joka on jo ennakkoon noussut paljon muutakin kuin yhdeksi otteluksi muiden joukossa. Kuvaavaa oli, että Woodley kieltäytyi osallistumista lehdistötilaisuuteen ottelun alla samaan aikaan Covingtonin kanssa.

Lehdistötilaisuudet pidettiin lopulta erillisinä, mutta Woodleyn osuudesta media ei juuri mitään irti saanut. 38-vuotias musta ottelija vastasi jokaiseen kysymykseen ainoastaan kolmella sanalla ’Black Lives Matter’.

Jännitettä lisää se, että 32-vuotias – ja valkoinen – Covington on USA:n presidentin Donald Trumpin julkinen tukija ja hän tuli omaan lehdistötilaisuuteensa puolestaan ’Keep America Great’-lippalakissa.

Covington kiisti jyrkästi, että ottelussa olisi kyse mistään rotujen taistelusta, jota Woodley on yrittänyt lietsoa.

– Hän yrittää kopioida sen mitä minä teen – hän on ainoa täällä, joka on rasisti, Covington paukutti SunSportin mukaan.

– Ainoa rotu, joka tässä ottelussa on, on se rotu, joka haluaa hänet ulos UFC:sta.