Tuulinen Karhulan urheilukenttä tarjosi sunnuntaina puoliltapäivin uuden Suomen ennätyksen, kun Espoon Tapioiden nuori joukkue rikkoi miesten 3×3000 metrin kävelyn Suomen ennätyksen ajalla 37.17,03. Esbo IF:n neljä vuotta vanha SE koheni 14,99 sekuntia.

Tapioiden tulos on samalla uusi 22-vuotiaiden SE, sillä aloittaja Joni Hava ja ankkuri Jaakko Määttänen ovat 21-vuotiaita ja keskimmäisen osuuden kävellyt Sajan Irintšejev vasta 16-vuotias.

Havan osuusaika 11.45,9 sijoittuisi Suomen kaikkien aikojen tilastossa yhdeksänneksi, Irintšejev käveli osuutensa 12,51,1 ja Määttänen 12.40,2.

– Vedin mitä irti lähti ja kaikki meni suunnitelmien mukaan, iloitsi ennätyksensä kävellyt Hava.

– Minulta on kuntohuippu tältä kesältä jo ohi, mutta tärkeintä oli joukkuemenestys, jatkoi joukkueen kuopus Irintšejev.

– Ei paras kävelyni. Ylimenokausi alkoi kymmenen päivää sitten. Mutta Suomen ennätystä tultiin hakemaan ja se saatiin, tiivisti ankkuri Määttänen.

Suomen ennätyksestä huolimatta kilpailu jätti kaksijakoisen vaikutelman. Toiseksi sijoittunut Esbo IF hävisi mestarijoukkueelle miltei kymmenen minuuttia eikä muita joukkueita maaliin päässytkään.

Urjalan Urheilijoiden aloittaja Aleksi Ojala käveli loistavasti 11.29,2, millä hän sijoittuisi Suomen kaikkien aikojen tilastossa kuudenneksi. Joukkueen toisen osuuden kävelijä Markku Leino kuitenkin hylättiin teknisesti virheellisen kävelyn vuoksi.

– Olen tyytyväinen omaan ennätykseeni. Tavoite oli tehdä mahdollisimman paljon eroa muihin. Tuuli oli kova, mutta se tuntui lähinnä vain kaarteissa.

– Seuraavaksi Lapualla SM-kilpailuissa 30 kilometrin ennätyksen kimppuun, Ojala kiteytti tulevan tavoitteensa.

Kilpailun aikana lämpötila oli 14 astetta ja tuulen voimakkuus kahdeksan metriä sekunnissa, puuskissa jopa 15 metriä sekunnissa.