Aikaisemmin vain miesten kilpailuohjelmaan kuulunut 4×1500 metriä juostiin tämän vuoden SM-kilpailuissa ensi kerran sekaviestinä siten, että miehet juoksivat ensimmäisen ja kolmannen osuuden sekä naiset toisen ja neljännen osuuden.

Mestaruuden voitti hyvävauhtisessa kilpailussa Helsingin Kisa-Veikot ajalla 17.02,43, mikä on Suomen kaikkien aikojen paras tulos. Suomen Urheiluliitto vahvistaa tämän uuden lajin SE:t ensi vuonna.

Avausosuuden nopein oli Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Otto Kaario ajalla 4.01,0 tuntumassaan Joensuun Katajan Konsta Hämäläinen ja mestarijoukkueen aloittaja Panu Jantunen. Ratkaisevan eron HKV:n hyväksi nykäisi toisen osuuden juossut Mona Jäppinen, jonka osuusaika oli erinomainen 4.33,0.

Kolmannella osuudella Eero Saleva ei antanut JKU:n Eemil Helanderin tavoittaa ja ankkuriosuudella Moona Latvala piti vaikeuksitta JKU:n Alisa Virtasen takanaan. Toiseksi sijoittunut JKU hävisi HKV:lle lopulta 3,11 sekuntia.

– Hienoa, että yleisurheiluun tulee uusia lajeja, iloitsi mestarijoukkueen aloittaja Jantunen.

– Meillä on monia tosi kovia keskimatkojen juoksijoita ja tänään oli minun vuoroni onnistua, jatkoi Jäppinen.

– Voittaminen on aina kivaa. Sanoin Eemilille (Helander) ennen lähtöä: Jos lähdetään tasoissa, niin vedetään vuorovedolla kovaa aikaa. Mutta pääsin yksin matkaan, Saleva kertoi.

– Seurakaverit veti tosi hienosti. Minä vain tulin maaliin, päätti Latvala.

Lahden Ahkeran ankkuri Ilona Mononen nousi kolmanneksi ohi Turun Urheiluliiton Janica Rauman. Ahkeran aika oli 17.09,49. Turkulaiset hävisivät pronssimitalin 1,17 sekunnin erolla.

Mestarijoukkue HKV:n kakkosjoukkuekin sijoittui viidenneksi kelpo ajalla 17.27,51. Kakkosjoukkueen viestiä veivät 40-vuotiaiden ikäluokassa jo kilpailevat aiemmat moninkertaiset mestarijuoksijat Katja Blundén ja Suvi Selvenius.

Lähde: Urheiluliitto