Suomen joukkue lähtee haastajana Ruotsi-otteluun, joka kilpaillaan lauantaina ja sunnuntaina (5.-6.9.) Ratinan stadionilla Tampereella.

Vuosi sitten Tukholmassa käydyssä maaottelussa Ruotsin miesten maajoukkue peittosi Suomen pistein 228–181 ja naisten joukkue 217,5–192,5.

Tilastojen valossa on Ruotsi on nytkin suosikki molemmissa maaotteluissa, mutta Suomen Urheiluliiton (SUL) valmennusjohtaja Kari Niemi-Nikkola muistuttaa, että maaottelun viehätys on siinä, että tilastot eivät maaotteluissa aina käy toteen.

– Vastustajaa on kunnioitettava. Ruotsilla on kärkeä ja leveyttä lajeissa, joissa me olemme haavoittuvia. Varsinkin juoksumatkoilla meidän pitää saada pisteitä enemmän kuin mitä tilastot meille ennustavat, Niemi-Nikkola sanoo.

– Tilastojen perusteella miesten moukari ja naisten 100 metrin aidat ovat etukäteen Suomelle selkeitä kolmoisvoiton mahdollisuuksia.

Miesten moukaritriossa ovat mukana Aaron Kangas, Henri Liipola ja Aleksi Jaakkola. Naisten pika-aidoissa Suomen kolmikko on Nooralotta Neziri, Reetta Hurske ja Lotta Harala.

Kesän kotimaisista kärkinimistä Suomen joukkueessa ovat myös mm. pituushypyn tuore SE-mies Kristian Pulli, ja Topi Raitanen, joka juoksee maaottelussa 5000 metriä.

Lähde: Urheiluliitto