Takareisi petti konkarijuoksijan SM-kisoissa

© Kuva: Getty Images

Johanna Peiponen voitti maastojuoksun SM-kilpailujen historian ensimmäisen naisten 10 kilometrin kilpailun. Hän karkasi ylivoimaiseen voittoon, kun Annemari Kiekara keskeytti jo alkumatkasta vasemmassa takareidessä tuntuneen kivun takia.

– Kaksi kertaa kuuntelin, kun takaa ei kuulunut hengitystä ja jouduin kerran kääntymään ja katsomaan, mihin Kiekara jäi ja olenko oikealla reitillä, Peiponen kertoo Suomen Urheiluliiton verkkosivuilla.

Puolimaratonin MM-kilpailuihin valittu Kiekara on kamppaillut takareisivaivojen kanssa pitkään ja jätti kilpailun kesken, koska ei halunnut ottaa riskiä loukkaantumisesta.

– Se on nykyään aina sama, kun juoksen epäpitävällä alustalla. Maantiellä kun saa hyvän pidon se on eri asia. Tuntuu, ettei takareidestä nyt mennyt mitään, se vaan tuntui ja Mika (Kiekara) sanoi jo ennen kilpailua, että tulee pois jos tuntuu mitään, Kiekara toteaa.

Peiponen lähti kärkeen heti alussa ja voitti ajalla 35.49. Janica Rauma oli toinen reilun minuutin voittajalle jääneenä ja Nina Chydenius kolmas seitsemän sekuntia kärjestä.

– Kokeilin kierros ennen maalia, mitä tapahtuu, jos päästelen alamäen rennosti. Totesin ettei viimeisellä kierroksella tuossa viimeisessä alamäessä tarvitse kuin pästää käsijarrusta irti ja saan sen verran eroa, että pystyn juoksemaan lopun aika turvallisesti.

Rauma ja Peiponen pitivät reittiä hyvänä,

– Oli aika juostava reitti. Mössökohdat olivat niin lyhyitä, ettei niissä ehtinyt väsyä, Rauma sanoo.

Mikkelin Kilpa-Veikkojen Taru Häyrinen oli neljäs ja uudelleen kansalliseen kärkeen palanneet Oona Kettunen ja Mira Tuominen viides ja kuudes.

Lähde: Yleisurheilu.fi


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.