Todella lahjakas suomalaisurheilija voittoon ensimmäisessä kilpailussaan – ”Peruskuntoa tulee hyvin noista muista lajeista”

© Kuva: Getty Images

Aliisa Kiiski Karhulan Katajaisista voitti tyttöjen 15-vuotiaiden 5 kilometriä ajalla 26.26 maantiekävelyn SM-kisoissa Lapualla. Kalannin Vankan Aino Saarinen oli toinen ajalla 29.08.

– Se oli ihan hyvä ensimmäiseksi 5 kilometrin kävelyksi. Olisi siellä vähän kovempaa voinut niitä välikierroksia mennä, mutta ei vielä uskaltanut, kun tämä oli ensimmäinen kerta, Kiiski sanoi.

Yläkoulun 9. luokkaa käyvä Kiiski harrastaa urheilua erittäin monipuolisesta.

– Minä suunnistan ja hiihtosuunnistan ja olen mukana joukkuevoimistelussa. Se tarkoittaa, että kävelykilometrejä ei tule viikossa kovin paljon, mutta sitä peruskuntoa tulee hyvin noista muista lajeista, Kiiski totesi.

Poikien 15-vuotiaiden 5 kilometriä voitti Vahdon Tuiskun Samuel Marku ajalla 27.39. Kuortaneen Kunnon Oskari Matila oli toinen ajalla 29.40.

– Se sujui ihan hyvin. Tavoite oli kävellä jokainen kierros alle kuuden minuutin, totesi Marku, joka voitti aiemmin tänä vuonna Suomen mestaruuden jo oman ikäluokkansa ratakävelyssä.

Lähde: Urheiluliitto


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.