Virtuaalisilla, etuvetoisilla historic-luokan autoilla Kreikan vuoristoteillä ajetussa Ajoasu.fi ja Tomi Tuominen eRally Experience -e-urheilusarjan neljännessä osakilpailussa nähtiin jälleen tasainen vääntö niin yleiskilpailun voitosta kuin ennen kaikkea luokkakohtaisesti jaetuista sarjapisteistä.

Nopeiten seitsemän erikoiskokeen mittaisen rallireitin kiersi laukaalainen Markus Torro, joka kesällä voitti Marcus Grönholm GRX eRallisarjan yhden neljästä pääpalkinnosta.

Helpolla ei Torro voittoa päässyt juhlimaan, koska anjalalainen Jukka Lehtinen sekä muut kestomenestyjät Tuukka sekä Aleksi Hallia ja Eetu Kortelainen antoivat kunnon vastuksen. Lopulta lähes puolen tunnin ratinväännön jälkeen Torro saapui maalilipulle 2,243 sekuntia Lehtistä ja 10,902 sekuntia palkintokorokkeen alimman sijan napannutta Tuukka Halliaa nopeampana.

Kilpailullisesti huikein taistelu luokkavoitosta ja täysistä mestaruuspisteistä nähtiin Silver Fox- eli ns. herrasmiesluokassa, jossa valkealalainen Kari Kaistinen kiidätti Volkswagen Golf GTI 16V autoaan vain vajaan sekunnin samanlaisella pirssillä matkassa ollutta jyväskyläläistä, myös oikean elämän rallikonkari Kari Hytöstä nopeammin. Hytönen on vuodesta 1983 lähtien ollut tuttu näky niin kotimaisissa kuin kansainvälisissä ralleissa; Hänellä on vyöllään myös yli 25 MM-starttia, joiden tarjoaman kokemuksen hän on myös erinomaisesti hyödyntänyt nyt myös virtuaaliralleissa.

– Kreikan-osakilpailu tarjosi yleiskilpailun ja hopeakettujen luokan lisäksi huikean jännitysnäytelmän sarjatilanteen kärkisijan kannalta kun ähtäriläinen sarjajohtaja Aleksi Hirvilampi kohtasi murheita ja saapui maaliin luokkansa neljänneksi nopeimpana kellokoskelaisen Jarmo Vasaman napatessa pistepotin. Sen myötä sarjatilanne tasoittui Hirvilammen silti pitäessä piikkipaikkaa kun ajamatta on vielä kuusi osakilpailua, sarjapromoottori Jani Kekoni kertoo.

– Kilpailun kovan tason lisäksi on hienoa ollut nähdä, että virtuaaliset rallisarjamme kiinnostavat aina nuorukaisista senioreihin saakka kun nuorin kilpailijamme on seitsemän ja iäkkäin on 66-vuotias ja että heilläkin on ollut hurjan hauskaa ajaa oman luokkansa menestyksestä. Paljon onnea Torrolle sekä Lehtiselle, jotka näyttivät, että Halliat ovat lyötävissä. Lisäksi kun Aleksi Hirvilampi jäi luokassaan neljänneksi niin se avasi kanssakilpailijoille mahdollisuuden haastaa hänet. Näin ollen panosta tulee myös tulevissa kilpailuissa riittämään, Kekoni jatkaa.

Seuraavaksi kilpailijoilla on edessään niin Monte Carlon, Uuden-Seelannin kuin Yhdysvaltojen virtuaaliset osakilpailut.

Lähde: eMotorsport Finland