Oululainen Kuivasjärven Aura voitti lauantaina vakuuttavasti 19-vuotiaiden naisten 4×100 metriä ja sunnuntaina ylivoimaisesti 4×100 metrin aitajuoksun Tuulisella Karhulan urheilukentällä.

Auran voittoaika 56,18 on samalla uusi Suomen ennätys. Kankaanpään seudun leiskun entinen ennätys vuodelta 2003 parani 0,06 sekuntia.

SE-joukkueessa juoksivat pika-aituri Sonja Stång, 800 metrin juoksija Ronja Koskela, kolmiloikkaaja Ella Nisula ja vasta 14-vuotias pikajuoksija Aino Vuorjoki. Kaikki neljä ovat myös oman ikäluokkansa oman päälajinsa henkilökohtaisia Suomen mestareita.

– Tämä on läheinen porukka, aina on treenattu yhdessä ja tsempataan toisiamme. Sillä meiningillä lähdettiin, että vaikka aitojen läpi mennään, kunhan ei kosketa kädellä aitaan, kertoi Stång.

– Tämä oli minulle vähän yllätys, mutta kyllä se oli tavoitekin, sanoi joukkueen kuopus Vuorjoki.

Muut joukkueet kävivät tasaisen kamppailun muista mitaleista. Toiseksi sijoittunut Lappeenrannan Urheilu-Miehet hävisi Auralle 2,47 sekuntia. Kolmas oli Savonlinnan Riento.