Viestijuoksun Suomen mestaruuskisoissa on luvassa tasaisia taistoja – Tässä ovat kilpailun suosikit ja mustat hevoset

© Kuva: Getty Images

Viestijuoksun Suomen mestaruuskisoissa on luvassa tasaisia mestaruus – ja mitalitaistoja. Viestimitaleista kilpaillaan viikonvaihteessa Karhulan uusitulla keskuskentällä Kotkassa.

– Viestikisoissa tärkeintä on, millaisella innolla porukka on mukana. Se yksittäisen juoksijan sekunnin kymmenys ei merkkaa niin paljon, sanoo Suomen Urheiluliiton aitajuoksuvalmentaja Mikael Ylöstalo.

Lauantaina SM-viestien avauspäivänä ohjelmassa ovat muiden muassa 4 x 100 metrin viestit ja ensi kertaa SM-viesteissä kilpailtava 4000 metrin viesti.

Ylöstalon silmissä miesten 4 x 100 metrin suosikki on kesäkuussa nelikolla Jesse Väyrynen, Elmo Lakka, Ilari Manninen ja Viljami Kaasalainen kauden kärkiajan 40,45 juossut Jyväskylän Kenttäurheilijat.

Karhulassa JKUn nelikosta puuttuu Kaasalainen, jonka vasemman jalan reiden lähentäjä kramppasi 4 x 100 metrin viestissä Ruotsi-ottelussa viikonvaihteessa. Kaasalainen arvioi, ettei juokse Kotkassa 4 x 100 metrin viestiä, mutta harkitsee edelleen 4 x 400 metrin viestin juoksemista.

– JKU on suosikki vaikka Kaasalainen ei olisikaan joukkueessa. Kovin haastaja on ehkä mestaruutta puolustava Esbo IF. Viestin mustat hevoset ovat Oulun Pyrintö, jonka joukkueessa on Samuel Purola, ja Ikaalisten Urheilijat, jonka ryhmässä kapulaa kuskaa Samuli Samuelsson, Ylöstalo ennakoi.

– Mukana on useampia alle 42 sekunnin aikaan pystyviä joukkueita. Näillä vähän epätasaisemmilla joukkueilla vaihtojen onnistuminen ratkaisee paljon ja tietysti se, että kapula on saatava maaliin.

Lähde: Urheiluliitto


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.