Piia Korhosen ura Italiassa sai lentävän lähdön, kun suomalaishakkuri oli A2-liigan avausottelun paras pistenainen. Korhonen teki 26/+10 Hermea Olbian hävittyä kotonaan Sardiniassa Marsalalle 2-3. Korhonen sai uurastaa peräti 70 hyökkäyksen kanssa tappaen niistä 23 saaden hyökkäysprosentikseen 33. Torjuntoja Korhoselle kertyi kolme.

Eemi Tervaportti seurasi vaihdosta Puolan liigan toisessa kamppailussa Jastrzebskin otettua kotonaan makean ja puhtaan 3-0 (25-21, 25-16, 25-18) -kotivoiton Rzeszowista.

Ex-Hurrikaanihakkuri Mohamed Al Hachdadi sai joukkuekavereista kehut suomalaispassarilta.

– Hyvä ja ehjä peli meiltä. Pelasimme vastustajan aika aseettomaksi. Ensinnäkin olen onnellinen voitosta ja toiseksi Al-Hachdadi pääsi nyt lähelle tasoaan. Passari Lukas Kampa pelasi fiksusti ja oli ehjä peli häneltä, Tervaportti paketoi.

Päänahka oli makea, Rzeszowin riveissä pelaavat mm. virolaiset Robert Täht ja Timo Tammemaa, Puolan maajoukkueesta tutut Fabian Drzyzga ja Pawel Woicki sekä slovenialainen Klemen Cebulj.

Jastrzebski pelaa jo tiistaina ja torstaina Mestarien liigan 1. kierroksen turnauksessa kotonaan Stroitel Minskiä ja Dynamo Apeldoornia vastaan.

Madsenin kaudelle jännittävä ja voitokas alku

Michaela Madsen avasi kautensa Tsekin liigassa lauantaina Mestarien liigaakin pelaavan VK UP Olomoucin paidassa. Edellisen viikonlopun harjoitusottelussa koettu tappio kääntyi nyt komeasti 3-2 -voitoksi Olymp Prahaa vastaan

Suomalaiskeskipelaaja oli pelissä suuressa roolissa tehden upeat 19/+16. Ratkaisuvaiheissa Madsen oli myös isossa roolissa syötettyään joukkueen 10-13 -lukemista 15-13 -voittoon.

– Me pidettiin oma vastaanotto suhteellisen hyvänä läpi pelin ja saatiin luotua painetta omalla syötöllä. Myös meidän torjunta-puolustus toimi hyvin. Kaikki erät olivat omissa käsissä, mutta kaksi lipsahti käsistä loppuerän valitettavissa virheissä, Madsen kertasi.

Avauskierrokselta siirrettiin kaksi peliä pelattavaksi tuonnemmaksi koronaviruksen takia.

Lähde: Lentopalloliitto