Puolimaratonin SM-kilpailuissa Pudasjärven Urheilijoiden Annemari Kiekara karkasi muilta jo hyvissä ajoin.

Puolimaratonin MM-kilpailuihin valmistautuva Kiekara kiristi vauhtia kolmen kilometrin jälkeen, karkasi alkumatkan johtaneelta Johanna Peiposelta ja voitti uransa toisen mestaruuden ajalla 1.14.01.

– Johanna veti aikaa kovaa vauhtia nuo ensimmäiset kolme kilometriä. Kisa kaikkiaan tuntui hyvältä. Olen tyytyväinen myös siitä, että jalka tuntuu menevän parempaan suuntaan, Kiekara viittasi takareisivaivaan, joka nosti päätään Kurikassa maastojuoksun SM-kilpailuissa.

– Jalassa ei nyt ollut tuntemuksia, mutta huomaan käyttäväni ehkä hiukan enemmän oikeaa reittä.

Kiekaran mukaan valmistautuminen viikon päästä Puolassa juostavaan puolimaratonin MM-kilpailuun on aikataulussa.

– Toivotaan, että saan juoksua menemään tästä vielä eteenpäin, Kiekara sanoi.

MM-kilpailussa noudatetaan tiukkoja koronavarotoimia, jotka vaativat testissä käymisen jo Suomessa. Uusi testi odottaa vielä Puolassa.

– Olen käynyt lääkärintarkastuksessa ja koronatesti on tehty. Se oli negatiivinen, Kiekara sanoi.

Rovaniemen Lappia edustava Peiponen oli Vantaalla toinen ennätyksellään 1.14.50. Eroa Kiekaraan kertyi 49 sekuntia. Lempäälän Kisan Klaara Leponiemi oli kolmas 4.27 minuuttia kärjestä.

Hyvätasoisen kilpailun kolme seuraavaakin alittivat 1.20:n rajan. Turun Urheiluliiton Aino Niemi oli neljäs, Karhulan Katajaisten Oona Kettunen viides ja Gamlakarleby IF:n Nina Chydenius kuudes.