”Dagestanilainen paini on vähän eri asia – Khabib Nurmagomedov valmis Justin Gaethjen kaatamiseen

© Kuva: Getty Images

Viikonlopun UFC 254:n pääottelu Khabib Nurmagomedovin ja Justin Gaethjen välillä on vähään aikaan eniten ennakko-odotuksia nostattanut kamppailu. Vastakkain ovat samalla Gaethjen amerikkalainen uho ja Nurmagomedovin tyyni lakonisuus.

Gaethje on ehtinyt viikolla jo julistaa olevansa kutakuinkin maailman ykkönen kaikessa mahdollisessa ja pyyhkivänsä kehää vastustajallaan. Nurmagomedov on tyypilliseen tapaansa huomattavasti rauhallisempi ja analyyttisempi ennakoinneissaan.

Gaethjen tausta on amerikkalaisessa vapaapainissa ja myös Nurmagomedovin vahvuudet ovat painille tyypillisiä. Erojakin on, sillä dagestanilainen painiperinne on aika toisenlainen.

– Siinä on iso ero. Tiedän että hän osaa painia, mutta entäpä kun painitaan 25 minuuttia, Nurmagomedov heitti lehdistötilaisuudessa.

– Minä tulen päälle koko illan, koko illan. Se on se suuri ero amerikkalaisen ja dagestanilaisen painin välillä.

Toki kyse ei ole pelkästä painista vapaaottelussa ja Nurmagomedovilla on toinenkin selkeä pohja, jolla otteluun lähteä.

– Hän on erittäin vaarallinen ensimmäisessä erässä. Minusta hän ja Conor [McGregor] ovat vaarallisimmat kaverit avauserässä. Mutta jo puhutaan toisesta erästä, tai kolmannesta, heistä tulee enemmän tavallisia ottelijoita.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.