Aki Nummela voitti lauantaisen Helsinki City Run -puolimaratonin ajalla 1.09.51. Nummela juoksi lähes koko matkan yhdessä toiseksi sijoittuneen Jussi Utriaisen kanssa. Utriainen hävisi voiton 21 sekunnilla ajalla 1.10.11.

– Aki veti varmaan 90 prosenttia matkasta, Utriainen kuvaili tuulisessa säässä käytyä kilpailua.

Helsingin Kisa-Veikkoja edustava Nummela, 35, on kilpaillut kesän mittaan eri matkoilla poislukien puolimaraton ja maraton.

– Tämä oli minulle ensimmäinen yli 10 kilometrin mittainen kilpailu sitten viime vuoden joulukuun, Nummela sanoi.

Kauden ensimmäisen maratoninsa Nummela juoksee lauantaina Vantaan maratonilla, jossa jaetaan matkan SM-mitalit.

– Tämä oli hyvä valmistava harjoitus, Nummela sanoi.

Lahden Ahkeraa edustava Utriainen, 41, on tuttu näky Helsinki City Run -juoksussa. Entinen huippujuoksija on kuuden viime vuoden aikana ollut kuudesti kolmen parhaan joukossa.

– Yllättävään hyvään kuntoon pääsin. Ajattelin, että olen tyytyväinen jos jään yhdeksän minuuttia ennätyksestäni, mutta nyt jäin noin 7½ minuuttia, Utriainen sanoi.

Jorvin sairaalassa päivystävänä lääkärinä toimiva Utriainen pitää yllä kuntoaan juoksemalla tai pyöräilemällä työmatkat. Helsinki City Run -puolimaratonia varten hän kaivoi kilpailuterää esiin muutamalla kovemmalla harjoituksella.

– Tein viisi kovempaa harjoitusta. Niistä ensimmäinen oli tosi huono ja viimeinen tosi hyvä, Utriainen totesi.

Kolmanneksi kilpailussa juoksi Gamlakarleby IF:n Jan Kaas, 40 ennätyksellään 1.10.21 ja neljänneksi 21-vuotias Loviisan Torin Kevin Lindholm ennätyksellään 1.10.34.

Lindholmin aika on paras 21-vuotiaan suomalaisen juoksema puolimaratonin tulos viiteen vuoteen. Viimeksi samaan aikaan on samanikäisenä pystynyt vuonna 2015 Eero Saleva.

Lähde: Urheiluliitto