Kamppailulajien liitoilta tiukka vetoomus päätöksentekijöille

© Kuva: Getty Images

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos pohtii tällä hetkellä yhdessä sosiaali- ja terveysministeriön sekä opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa, miten panna käytäntöön hallituksen antama suositus korona-ajan harrastetoimintaan ja joukkueurheiluun. Julkisuudessa on esitetty näkemyksiä, että kamppailulajit kuuluisivat korkean riskin lajeihin.

Allekirjoittaneet kamppailulajiliitot haluavat nostaa esiin, että lajiliittojen seuroissa tapahtuva harrasteliikunta, oli kysymys lapsista, nuorista tai aikuisista, on mahdollista toteuttaa turvallisesti ilman kontaktia toiseen henkilöön. Tällöin lajien harrastaminen ei juurikaan eroa ryhmäliikuntayksilölajeista.

Lajiliitot ovat jakaneet seuroille viranomaisten suosituksiin perustuvat ohjeet seuraharjoitteluun, joilla turvallinen harrastaminen on mahdollista. Harjoituksissa seurat pystyvät rajaamaan harjoituksiin osallistuvien määrää tilan kokoon suhteuttaen siten, että turvavälejä on mahdollista noudattaa.

Matalan kynnyksen harrastetoiminnan merkitys harrastajien henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin on suuri ja harrastetoiminnan keskeyttämisellä olisi merkittäviä haittavaikutuksia harrastajien hyvinvointiin.

Allekirjoittaneet kamppailulajiliitot vetoavat päätöksentekijöihin, että kamppailulajien harrasteliikuntatoimintaa käsitellään yhdenvertaisesti muiden yksilöliikuntamuotojen kanssa. Lajien asiantuntijoina kamppailulajiliitot vetoavat, että harrasteliikunta käsitellään erillään lajien kilpaurheiluista, koska parikontakti on täysin mahdollista välttää.

Allekirjoittajina toimivat: Suomen Nyrkkeilyliitto, Suomen Karateliitto, Suomen Miekkailu- ja 5-otteluliitto sekä Suomen Taekwondoliitto.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.