Suomen U19-miesten salibandymaajoukkue ei suunnitellusta poiketen kokoonnu ensi viikonloppuna leirille Eerikkilään. Jo aiemmin peruttiin samalta ajankohdalta miesten maajoukkueleiri.

U19-maajoukkueen päävalmentaja Jarmo Härmä kartoitti myös seurojen suhtautumista U19-miesten maajoukkueleiriin tulevalle viikonlopulle, ja merkittävä osa seuroista suhtautui kokoontumiseen tässä tilanteessa kielteisesti tai vähintäänkin varautuneesti.

Salibandyliitolle on erittäin tärkeätä toimia hyvässä yhteistyössä seurojen kanssa, ja päävalmentaja on päättänyt siirtää leirin joulukuun 2. – 5. päiville, jolloin myös miesten on määrä kokoontua.

– Valmistaudutaan uuteen leiriajankohtaan, mutta tiedostetaan koronan vaikutukset urheiluun sekä yhteiskuntaan, päävalmentaja Härmä tiivistää Salibandyliiton verkkosivuilla
.
– Meidän pitää toimia näissä olosuhteissa vastuullisesti. Lajillemme on kaikkein tärkeintä turvata kansallisten sarjojen toiminta ja se ajaa meidänkin tapauksessamme leirin edelle.

Kansainvälisessä kalenterissa on ensi viikonloppuna Sveitsissä pelattava EFT-turnaus, johon Suomen joukkueet päättivät tässä koronatilanteessa olla osallistumatta. Turnauksen sijaan suunniteltiin leirikokoontumisia Eerikkilään.

Lähde: Salibandy.fi