Kymsote on päättänyt antaa vahvan suosituksen, että Kymenlaaksossa ei järjestetä urheiluturnauksia, joihin tulee joukkueita eri paikkakunnilta. Suositus koskee niin juniori- kuin aikuisten turnauksia. Pelkät kahden joukkueen väliset pelit, kuten SM-tason sarjapelit, eivät kuuluu suosituksen piiriin. Lisäksi urheilutapahtumille, jotka suositus huomioiden on mahdollista järjestää, annetaan vahva suositus yleisön maskien käytöstä. Maskisuositus koskee myös sarjapelejä. Nämä suositukset ovat voimassa vuoden 2020 loppuun asti.

Vahva suositus maskin käyttöön koskee myös kaikkia muita yli 50 hengen yleisötapahtumia ja joukkokokoontumisia niin sisällä kuin ulkona. Alueellisen tartuntatautitilanteen muuttuessa Kymsoten tartuntataudeista vastaava lääkäri voi asettaa alueellisia rajoituksia tapahtumiin liittyen.

Tapahtumien järjestäjien suositellaan myös edelleen laatimaan suunnitelmat siitä, millä tavalla turvallisuuteen liittyvät asiat on huomioitu kyseisessä tapahtumassa sen luonteen ja tilojen käytön suhteen.

– Suunnitelmia on toimitettu Kymsotelle hyvin, muttei ehkä kaikista tapahtumista, joista suositus on. Muistutammekin, että kaikista yli 500 hengen tapahtumista toivomme saavamme suunnitelmat etukäteen ja pienemmistäkin tapahtumista silloin kun sitä erikseen pyydämme, sanoo Kymsoten johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa.

Lähde: Kymsoten tiedote