Enduron Gotland Grand Nationalin on määrä alkaa perjantaina ja kilpailuun odotetaan kaikkiaan 2300 osallistujaa. Kilpailijoiden määrä sekä katsojat huomioiden kyseessä on poikkeuksellisen suuri tapahtuma koronavuonna.

Kilpailun järjestäjät ovat tehneet jo pitkään lujasti töitä, jotta GGN voidaan viedä läpi onnistuneesti ja turvallisesti.

– Olemme tehneet todella monia järjestelyitä lähtien siitä, kun he [kilpailijat] saapuvat lautalla aina siihen saakka kun he lähtevät kotiin. Todella paljon asioita on täytynyt tehdä, jotta saamme koronan pidettyä poissa.

– Meidän pitää välttää jonoutumista, vaikka olemme ulkotiloissa, GGN:n toimitusjohtaja Conny Bohlin sanoo SVT Sportille.

Keskellä korona-aikaa kilpailun läpiviemistä seurataan poikkeuksellisella mielenkiinnolla paitsi Ruotsissa myös muualla maailmassa.

Aivan tapahtuman alla taivaalle tuli myös tummia pilviä, kun ilmeni ettei tapahtumalle ole kaikkia tarvittavia lupia olemassa. Bohlin ei ole tästä kuitenkaan huolissaan, vaikka vaadittava lupa järjestämiselle puuttuu Gotlannin lääninhallitukselta.

– Voimme vakuuttaa, että kisa ajetaan suunnitellusti. Se, että yksi lupa puuttui, johtuu siitä, että käsittely on viranomaisilla jäänyt kahden tahon väliin. Kaikki paperit ovat kunnossa ja onneksi viranomaiset itse huomasivat virheensä ja asia ehditään hoitaa kuntoon ennen kisan alkua perjantaina.