Viimeisetkin Euroopan lentopalloliigat ovat pyörähtämässä käyntiin. Viikonloppuna suomalaispelaajista irti pääsivät Akseli Lankinen Belgiassa, Henrik Porkka ja Antti Ronkainen Sveitsissä sekä Peetu Mäkinen Espanjassa.

Belgiassa Akseli Lankinen passasi Decospan Volley Menenin todella makeaa vierasvoittoon Aalstista 2-3 (23-25, 26-24, 25-15, 19-25, 10-15). Aalst oli viime kauden ykkönen ja Menen kuudes kauden keskeytysvaiheessa Euromillions-liigassa.

– Kova oli vääntö. Pelattiin ilman yhtäkään varsinaista yleispelaajaa, joten aika kova voitto siihenkin nähden, Lankinen hehkutti.

Mäkinen odottaa ehjää kautta Ibizalla

Peetu Mäkisen kausi Ibizalla Espanjan Superligassa käynnistyi 1-3 (16-25, 32-30, 22-25, 20-25) -kotitappiolla toiselle saarelaisjoukkueelle Palmalle.

Ennakko-odotukset kauteen ovat hieman sekavat, kun joukkue Ibizalla ei vielä ole sarjan alkaessa kasassa.

– Pääsimme treenaamaan ihan ok ennen kauden alkua paikallisten kanssa. Meiltä puuttuu edelleen kaksi eteläamerikkalaista ja yksi jenkki. Tilanne taitaa olla aika monella joukkueella sama ympäri Euroopan. Pari harjoituspeliä päästiin pelaamaan Barcelonaa vastaan. Minä pääsin kesän treenaamaan hyvin fysiikkaa, hyvä treenijakso alla. Into piukeana tässä ollaan.

– Ystävällisiä ihmisiä, hieman englannin puhumisen kanssa on haasteita. Helpoksi täällä on tehty sopeutuminen kaikkiaan, ihmiset ovat todella mukavia.

– Mitalipelit on tavoitteena, kyllä ihan kärkeä pitäisi haastaa. Itse toivon pysyväni ehjänä ja saisi hyvän kauden. Loukkaantumisia on ollut, nyt toivon ensinnäkin ehjää kautta, Mäkinen valaisee.

Espanjan Superligassa on 14 joukkuetta. Tuttu nimi Mestaruusliigasta on Mäkisen lisäksi Teruelin Mart Naaber (Akaa Volley).

Ronkainen joukkueensa paras Sveitsissä

Sveitsissä Antti Ronkainen palkittiin Biogas Volley Näfelsin parhaana, kun joukkue koki avauskierroksella ennakkosuosikkeihin kuuluvalle

Amriswilille 0-3 (23-25, 24-26, 21-25). Muutamaa päivää ennen avauspeliä vasta joukkueeseen liittyneen Ronkaisen saalis oli 10/+4. Henrik Porkka keräsi puolestaan kolmen torjunnan ja kolmen hyökkäyspisteen myötä 6/+2.

– Tehtiin omia virheitä vähän liikaa. Muuten ihan tyytyväinen meidän esitykseen ja ja tästä on hyvä jatkaa rakentamista, Porkka kertasi.

Tuomas Sammelvuon valmentama Zenit Pietari avasi toisella kierroksella voittotilinsä Venäjän Superliigassa kaadettuaan Nizhny Novgorod 0-3 (11-25, 25-27, 23-25).

Lähde: Lentopalloliitto