Puolimaratonin SM-kilpailuissa Tampereen Pyrinnön Jarkko Järvenpää karkasi muilta jo hyvissä ajoin.

Järvenpää kiristi tahtia seitsemän kilometrin jälkeen.

– Huonokuntoisena miehenä en olisi tänään jaksanut juosta puolimaratonia, mutta jaksoin 14 kilometriä. Niinpä läksin, kun juoksua oli jäljellä 14 kilometriä. Nykäisin kilometrin jonnekin 2.47-2.50:n väliin ja sitten rauhoitin vauhdin sinne 3.02:een, Järvenpää totesi.

– Minulta tämä oli todella hyvä onnistuminen suhteessa omaan kuntoon, yksi parhaista kisoistani.

Järvenpään puolenmatkan väliaika oli 33.47. Toisen puolikkaan hän juoksi erinomaiseen aikaan 32.23.

Joensuun Katajan Arttu Vattulainen kiri tamperelaisen eron matkalla kiinni, mutta voittotaistoon voimat eivät riittäneet. Vattulainen oli toinen jäätyään Järvenpäästä 59 sekuntia ajalla 1.07.09.

– Ei lähdetty Hannu Granbergin ja Eero Salevan kanssa kiskomaan, kun Jarkko repäisi, mutta sain sitten hivutettua hänet kiinni puoleenmatkaan mennessä. Sitten 14 kilometrin kohdalla Jarkko karkasi uudelleen, Vattulainen kertoi.

– Itsellä alkoi 14 kilometrin maissa matka painaa. Vähän yllätyin miten paljon sitten lopussa jäin.

HKV:n Eero Saleva oli kolmas kukistettuaan railakkaassa kiritaistossa Turun Urheiluliiton Niklas Wihlmanin sekunnilla. Salevan aika oli 1.08.43. Mestaruutta puolustanut Lahden Ahkeran Hannu Granberg kamppaili toisen kierroksen pistoksen kanssa ja oli viides ajalla 1.08.54. Kuudenneksi sijoittui Irakista Suomeen muuttanut Ali Abdulrahman elämänsä ensimmäisellä puolimaratonilla.

Lähde: Urheiluliitto