Toisen vuoden ammattilaispyöräilijällä Jaakko Hännisellä on iloista kerrottavaa juuri alkaneen Italian ympäriajon lomassa.

Hänninen on solminut jatkosopimuksen nykyisen joukkueensa AG2R La Mondialen kanssa. 23-vuotiaan suomalaispyöräilijän tyytyväisyyttä lisää se, että uusi sopimus on voimassa vuoden 2024 loppuun.

Hänninen solmi AG2R La Mondiale -joukkueen kanssa sopimuksen vuoden 2018 maantiepyöräilyn MM-kilpailujen jälkeen voitettuaan U23 -luokan MM-pronssia Innsbruckissa Itävallassa. Sopimuksen mukaan hän ajoi vuoden 2019 loppukauden ammattilaisena ja sopimus tehtiin silloin päättyväksi vuoden 2021 lopussa.

Ranskan Nizzassa asuva Hänninen on ajanut ammattilaisena kovia kilpailuja hyvällä menestyksellä. Ennen lauantaina alkanutta Italian ympäriajoa hän ajoi Italiassa Tirreno-Adriatico -etappiajon, jossa hän sijoittui 23:nneksi ja oli nuorten kilpailun kuudes. Hännisen tulokset, kehitys ja kehityspotentiaali toivat poikkeuksellisen jatkosopimuksen jo vanhan sopimuksen voimassaollessa.

– Onhan tämä poikkeuksellista, että ulkomaalaisena ajajana sain tällaisen pitkän jatkosopimuksen. Olen joukkueemme ensimmäinen ajaja, jolla on sopimus vuodelle 2024. Joukkueenjohto on ollut tyytyväinen kehitykseeni ja työpanokseeni. Jatkosopimuksen tarjoaminen, vaikka sopimukseni ei vielä ollut katkolla, on osoitus siitä, että joukkue näkee minut osana tulevaisuuttaan. Nyt voin ilman paineita keskittyä harjoitteluun ja itseni kehittämiseen, Hänninen kertoo tiedotteessa.

AG2R La Mondiale on tehnyt hiljakkoin merkittävän sponsorointisopimuksen ranskalaisen Citroenin kanssa. Sen myötä joukkueen nimi tulee olemaan ensi vuoden alusta AG2R Citroen Team. Epävirallisten julkisuudessa olleiden tietojen mukaan joukkueen vuosibudjetti nousee 23 miljoonaan euroon. Joukkue ilmoitti myös uudesta pyöräsopimuksesta sveitsiläisen BMC:n kanssa.

Joukkue on uutisoinut myös uusista kovan luokan ajajasopimuksista. Belgialainen olympiavoittaja Greg Van Avermaet ja luxemburgilainen Bob Jungels vahvistavat joukkuetta vuoden 2021 alusta. Myös muita uusia ajajia on tulossa joukkueeseen.

– Uuden sponsorin myötä joukkueen resurssit kasvavat. Olen todella innoissani tulevista kausista. Kaikki muutokset ovat myönteisiä myös minun kannaltani ja ne helpottivat päätöksentekoani jatkaa AG2R:ssa. Olen ollut todella tyytyväinen joukkueen toimintaan ja olen löytänyt paikkani joukkueesta. Uuden sopimuksen ehdot ovat sellaiset, että vaihtoehtoja ei tarvinnut miettiä, Hänninen iloitsee.

Lähde: Tiedote