Hollantilainen pyöräilijä Fabio Jakobsen koki kauhunhetkiä elokuussa Puolassa ajetussa kilpailussa. Vakavaan kolariin joutunut Jakobsen sai etenkin kasvoihinsa pahoja vammoja ja oli sairaalassa keinotekoisessa koomassa onnettomuuden jälkeen.

Puolan ympäriajon avausetapin loppumetreillä Jakobsen ajautui – tai hänet kiilattiin – päin suoja-aitaa ja näky oli lohduton. Hengenvaaralliset vammat saaneelle Jakobsenille jäi onnettomuudessa vain yksi hammas jäljelle suuhun ja häntä kursittiin kasaan 130 tikillä.

Jakobsen palasi kuitenkin tajuihinsa kahden päivän jälkeen ja siitä alkoi hidas toipuminen. Iloinen kuva levisi maailmalle tiistai-iltana, kun Jakobsen nousi ensi kertaa sitten elokuun pyörän satulaan.

– Tämä matka on ollut todella erityinen. Tällä postauksella haluan kiittää kaikkia lääketieteen spesialisteja, jota ovat auttaneet minua matkan varrella, Jakobsen twiittasi ja jakoi samalla kuvan itsestään ja tyttöystävästään Delore Stougiesta pyöriensä kanssa.

(jos upotus ei näy, klikkaa tästä)

Fabio Jakobsen

@FabioJakobsen
Back on the bike together with @delorestougje on our new @iamspecialized Tarmac SL7. It has been quite a journey so far. With this post I would like to thank all the medical specialists that have helped me a long the way.