”Kuolen mieluummin koronaan kuin syöpään” – Itävallan hiihtopomo laukoo suorat sanat rajoituksista

Itävallan hiihtoliiton puheenjohtaja Peter Schröcksnadel tapaa sanoa asiat suoraan. Näin hän tekee myös nyt arvostellessaan koronatoimien hoitoa ja ennen kaikkea Itävallan hallituksen erittäin tiukkoja rajoituksia.

Schröcksnadel sanoo kunnioittavansa koronaa, mutta muistuttaa, että ihmisiä kuolee paljon enemmän muihin sairauksiin ja nyt yhden taudin nimissä lyödään kiilaa koko yhteiskuntaan. 79-vuotias hiihtopomo suuntaa sanansa suoraan maansa hallitukselle.

– Suurin ongelma on pelon lietsominen, hallitus pelkää. Todistin itse suurta influenssaepidemiaa 1958 ja 1959 sekä myös 1968 ja 1970 – 40 000 ihmistä kuoli Saksassa ja nyt puhutaan suurimmasta kriisistä sitten toisen maailmansodasta. Se on minusta todella, todella suurta liioittelua, Schröcksnadel sanoo ORF:lle.

Schröcksnadel toteaa myös kuuluvansa ikänsä puolesta ryhmään, jota korona on niittänyt eniten, mutta pitää tätä täysin luonnollisena.

– Kuolen mieluummin koronaan kuin syöpään, josta minun pitäisi kärsiä kolme tai viisi vuotta.

– 70, 80, 90… tässä iässä ihmiset nykyään kuolevat. Kuolet sitten sydänkohtaukseen, koronaan, mihin vain – tämä on se ikä, jolloin on lähdön aika.

Itävallan koronakuolleisuusluvut ovat viime ajat olleet yli sadassa päivittäin, mutta Schröcksnadel muistuttaa, että tämä on vain pieni osa päivittäisistä kuolemantapauksista. Pelon sijaan hän toivookin ilmapiirin vapautuvan.

– Toivon nuorille ihmisille hyvää aikaa ilman pelkoja. Meidän pitää vetää yhtä köyttä ja auttaa toisiamme, mutta ei lietsoa pelkoa.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.