Uimahyppyjen maajoukkueeseen kaudelle 2020–21 on valittu Uimaliiton verkkosivujen mukaan neljä hyppääjää: Juho Junttila (Uimahyppyseura Tiirat), Jouni Kallunki (AWS Diving), Nea Immonen (Uimahyppyseura Tiirat) sekä Lauren Hallaselkä (Uimahyppyseura Tiirat).

Uimahyppyjen maajoukkue koostuu MM-, EM- ja Haastaja-ryhmistä, ja maajoukkueen toimenpiteet ja tuet voivat kohdentua eri tavalla eri ryhmille.

– Maajoukkueen tavoitteena on saavuttaa edustus EM-kisoihin sekä EM-kisojen A-valintaraja olympiatelineellä ja yltää GP-kilpailuissa semifinaaliin, kertoo uimahyppyjen lajikoordinaattori Jouni Seppänen Uimaliiton sivuilla.

Maajoukkuetoiminnan tarkoitus on tukea arkivalmennusta ja päätyö tehdään jatkossakin seuroissa. Seurat ja valmentajat vastaavat urheilijoidensa kokonaisvaltaisesta valmentautumisesta.

– Uimahyppyjen maajoukkuetoiminta tähtää kansainväliseen arvokilpailumenestykseen sekä nuorten että aikuisten sarjoissa. Lisäksi haluamme antaa nuorille valmiudet aikuisten maajoukkuepuolen toimintaan ja kilpailuihin, Seppänen avaa.

Mahdolliset arvokilpailuvalinnat tehdään Uimaliiton valintajärjestelmän mukaisesti. Valintarajat vuoden 2021 arvokilpailuihin julkaistaan vuoden 2020 loppuun mennessä.

Yleisvaatimuksena kaikille uimahyppyjen maajoukkueryhmille on aktiivinen osallistuminen maajoukkueen toimintaan, ympärivuotinen laadukas ja riittävä arkiharjoittelu sekä harjoittelun ja tavoitteiden seuranta oman valmentajan kanssa (AM).

– Lisäksi tärkeitä vaatimuksia ovat urheilijan motivaatio, päämäärätietoisuus ja sitoutuminen omiin tavoitteisiin ja jatkuvaan kehittymiseen sekä yleisesti urheilulliset elämäntavat ja positiivinen asenne, Seppänen kertoo.

Aikuisten maajoukkueeseen valituilta urheilijoilta odotetaan kansainvälistä kilpailukykyistä sarjaa ja potentiaalia päästää EM-finaaliin olympiatelineillä (3m tai 10m kerros).

Lähde: Uimaliiton verkkosivut