Superpesiksen sarjajärjestelmään merkittävä uudistus

© Kuva: Juha Tamminen

Nousu Ykköspesiksestä Superpesikseen on mahdollista karsintasarjan kautta kaudella 2021. Edellisen kerran karsintasarja oli käytössä miesten Superpesiksessä 2007.

Karsintasarjassa pelaavat Superpesiksen runkosarjan neljä viimeiseksi jäävää joukkuetta ja Ykköspesiksen runkosarjan neljä parasta joukkuetta. Kolmelle parhaalle on tarjolla paikka Superpesikseen kaudelle 2022. Karsintasarja on käytössä sekä miesten että naisten Superpesiksessä.

– Karsintasarja on paras ja luontevin ratkaisu, kun joukkuemäärä kasvoi näin isoksi koronakauden myötä. Miesten runkosarjassa pelattavien lisäotteluiden vuoksi suora putoaminen ei tule kyseeseen, Pesäpalloliiton kilpailupäällikkö Timo Lamminen toteaa liiton tiedotteessa.

Koronaviruspandemian aiheuttamalla poikkeuskaudella pesäpallosarjoista ei tapahtunut putoamisia, joten ylimmillä sarjatasoilla on enemmän joukkueita kuin oli alun perin suunniteltu. Miesten Superpesiksen joukkuemäärä on 15 ja naisten Superpesiksen joukkuemäärä ennätyksellisesti 13. Miesten Ykköspesiksessä on mukana 12 joukkuetta, kun Sotkamon Jymyn kakkosjoukkue luopui sarjapaikastaan ja naisten Ykköspesiksessä joukkueita on 17.

Näin Superpesiksessä pelataan runkosarjan jälkeen kaudella 2021:

Miesten superpesiskarsinta
– Kahdeksan joukkueen karsintasarja
– Superpesiksen runkosarjan neljä viimeistä, 12.-15. sijoittuneet ja Ykköspesiksen runkosarjan neljä parasta, 1.-4. sijoittuneet
– Neljä kotiottelua Superpesiksen ja Ykköspesiksen kahdelle paremmin sijoittuneelle, muille kolme
– Yksinkertainen sarja, seitsemän ottelua joukkuetta kohden

– Kolme parasta Superpesikseen, viisi heikointa Ykköspesikseen kaudelle 2022
– Otteluparit päätetään ennakkoon ja julkaistaan otteluohjelman yhteydessä

Lähde: Pesäpalloliiton tiedote


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.