Suomen miesten futsalmaajoukkue päättää tänään urakkansa MM-karsinnoissa, kun Serbia vierailee Vantaalla.

Ottelussa on huima panos, sillä otteluparin voittaja etenee ensi vuoden MM-kisoihin. Kaksiosaisen jatkokarsinnan avausottelu päättyi Serbialle 1-0, joten erot ovat pienet. Voittaja ratkeaa yhteismaalein.

Suomen päävalmentaja Mico Martic näkee, että ratkaisu syntyy tänään puolustuspelissä.

– Serbia on erittäin vahva joukkue, mutta uskon meidän pystyvän Vantaalla huomattavasti parempaan kuin otteluparin avausottelussa Serbiassa. Meidän täytyy tylsyttää Serbian hyökkäysvoimaa minimiinsä. Yleisesti ottaen tämä ottelupari ratkeaa kokonaispuolustuksen pitävyyteen. Pelasimme hyvin ensimmäisessä ottelussa ja nyt toivomme pelaavamme vielä paremmin. Urheilu on ihmeiden maailma, ja me toivomme tekevämme ihmeen tässä ottelussa, Martic sanoi Palloliiton verkkosivuilla.

Suomen pelaaja Jukka Kytölä painottaa puolestaan hyökkäyspelin merkitystä. Tässä ottelussa Suomen on pakko onnistui maalinteossa, mikäli MM-paikka kiinnostaa.

– Varmastikin meidän pitää pystyä liikuttamaan palloa nopeammin ja tehokkaammin myös ylöspäin. Hyökkäyspäässä liialliseen aikailuun ei ole varaa: pitää edetä kohti maalia ja luoda vaarallisia tilanteita. Pyrimme myös jatkamaan suhteellisen hyvin toiminutta prässipelaamistamme, Kytölä analysoi.

Ottelu alkaa kello 18.15, ja sitä voi seurata Ylen TV2-kanavalta.

Futsalin MM-kisat pelataan syksyllä 2021.

Lähde: Palloliiton tiedote