Suomen Urheiluliitto julkaisi tiistaina uuden valmennusorganisaationsa. Tero Pitkämäen nimitys keihäänheiton toiseksi lajivalmentajaksi vei suurimman mediahuomion, mutta myös toisella entisellä yleisurheiluhuipuolla, Tommi Evilällä, on merkittävä rooli suomalaisen yleisurheilun kehittämisessä.

SUL:n Pääkaupunkiseudun ja Tampereen keskuksien johdossa toimivat valmennuspäälliköt Eeva Kantomäki ja Evilä. Jyväskylän keskusta vetää Jyväskylän Kenttäurheilijoiden valmennuspäälliköksi hiljattain valittu Otto Kilpi.

– Pääkaupunkiseutu, Tampere ja Jyväskylä ovat yleisurheilun monilajikeskuksia, joissa on nyt enemmän valmennusvoimaa. Kuortaneella toiminta painottuu enemmän keihäänheittoon ja Liikuntakeskus Pajulahdessa kestävyysjuoksuun ja parayleisurheiluun, Suomen Urheiluliiton (SUL) valmennuksen ja koulutuksen johtaja Jarkko Finni toteaa SUL:n verkkosivuilla.

– On tärkeä muistaa, että pääkaupunkiseudun, Tampereen ja Jyväskylän keskuksissa on olosuhteet ja tukipalvelut tarjolla kaikkien yleisurheilulajien valmennusryhmäurheilijoille. Niitä ei ole rajattu vain niihin lajeihin, joiden liittojohtoista valmennusta keskus järjestää, lisää Finni.

Lähde: Yleisurheilu.fi