Vuoden paras tulos ja uran kovin avaus tallentui videolle! – Suomalaishyppääjä väkevässä vedossa: ”Tästä on hyvä jatkaa”

© Kuva: Juha Tamminen

Tampereen Pyrinnön Urho Kujanpää avasi kilpailukauden väkevästi voitolla seiväshypyn talvikarnevaalin miesten kilpailussa Pajulahti-hallissa Lahden Nastolassa. Kujanpää ylitti 550, joka on kuluvan vuoden paras tulos Suomessa. Hallikauden kärki on kuitenkin Mikko Paavolan joulukuinen. 554.

Hallikauden avaus oli Kujanpäälle uran paras. Hän päätti kilpailun 560:n yrityksiin.

– Ihan hyvää tekemistä, vaikka kroppa ei ollut mitenkään hyväntuntuinen, Kujanpää sanoi.

Kujanpään mukaan harjoituksissa hypyt eivät ole sujuneet aivan samaan malliin.

– Syksy ja talvi on ollut tahmeaa, kerran olen päässyt 520 kotona. Nyt viime viikon olen levännyt. Tein yhden hyppytreenin ja muutaman verryttelyn, Kujanpää sanoi.

Kujanpää aloitti kilpailun viidestä metristä, joka meni toisella yrityksellä, samoin kuin 550. Muut korkeudet menivät ensimmäisellä yrittämällä. 560:n yrityksissä Kujanpään mukaan puhtia oli, mutta tekniikka takkusi.

– Yläkäsi jäi myöhään. Seiväs löi käsille sen verran, ettei vauhti siirtynyt sinne riittävän tehokkaasti. Ja samalla hypyn hallinta vaikeutui. 550:n ylityksessäkin hypyn loppu hajosi ja aukesi. Ei mikään kaksinen hyppy, mutta tästä on hyvä jatkaa, Kujanpää tuumi.

Holttinen: Kelvollinen kauden alku

Someron Esa Tommi Holttinen oli toinen 540:n ylityksellä.

– Kelvollinen kauden alku, paras koskaan, joten siihen täytyy olla tyytyväinen,. Nyt olen kuitenkin treenannut vielä ihan kovaa, Holttinen sanoi.

– Vähän yllätti tuo 540 omaan fiilikseen nähden. Se kertoo, että on tullut kehitystä ja varmuutta.

Holttisen mukaan syksyn harjoittelu on sujunut koko lailla ongelmitta.

– Joulun jälkeen olin vähän flunssassa. Tuntui, että se vei vähän tehoja. Mutta sieltä ollaan nyt nousemassa, Holttinen sanoi.

Laihian Lujan Juho Alasaari oli kolmas ylitettyään 515. Hän ylitti viikko sitten Kuortaneella halliennätyksensä 520 ja päätti Pajulahti-hallissa kilpailuun yrityksiin 530:sta, mutta ne eivät tällä kertaa tuottaneet ylityksiä.

Lähde: Urheiluliiton tiedote


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.