Avustussumma nousi tiukentuneesta taloustilanteesta huolimatta – Urheiluakatemiaverkostolle miljoonia kehittämisavustuksia!

© Kuva: Getty Images

Opetus- ja kulttuuriministeriö on julkaissut päätökset urheiluakatemioiden ja valmennuskeskusten harkinnanvaraisista kehittämisavustuksista vuodelle 2021. Urheiluakatemioiden toiminta nähdään tärkeänä myös valtion toimesta, sillä avustussumma nousi hieman tiukentuneesta taloustilanteesta huolimatta. Olympiakomiteassa ollaan tyytyväisiä avustuspäätöksiin, jotka ministeri Annika Saarikko päätti Olympiakomitean antaman asiantuntijalausunnon mukaisesti.

– Vuoden 2020 alusta lähtien urheiluakatemia- ja valmennuskeskusverkoston rahoitus on noussut ja lisärahoitusta on suunnattu erityisesti valmennuksen tukena toimivaan asiantuntijatoimintaan. Rahoituspohjan kasvu mahdollistaa ammattimaisemman työn ja siten tukee myös suomalaisen huippu-urheilun yhtä merkittävimmistä tavoitteista, ammattilaisuuden kasvua, toteaa urheiluakatemiaohjelman johtaja Antti Paananen.

Ministeriön myöntämä avustus on tarkoitettu huippu-urheilun toimintaympäristöjen kehittämiseen parantamalla urheilijan kaksoisuran ja valmentautumisen edellytyksiä ja tukemalla huippu-urheiluosaamisen valtakunnallista kehittämistä ja jakamista keskeisissä urheiluakatemioissa ja valmennuskeskuksissa.

Urheiluakatemiat voivat käyttää myönnettyä rahoitusta koordinointiin ja johtamiseen sekä asiantuntijatoiminnan ja valmennuksen kustannuksiin.

– Uutena kriteerinä tälle vuodelle lisättiin kehittämisavustuksen käytön mahdollistaminen myös lajivalmennuksen kustannuksiin. Tällä tavalla urheiluakatemiat voivat tarpeen niin vaatiessa olla lajin mukana rakentamassa kestävämpiä ratkaisuja lajivalmennukseen. Päätarkoituksena tuella on kuitenkin edelleen kattaa asiantuntijatoiminnasta ja koordinoinnista aiheutuvia kustannuksia, lisää Paananen.

Suomen Olympiakomitea toimii ministeriön asiantuntijaorganisaationa urheiluakatemioiden ja valmennuskeskusten toimintaa arvioitaessa ja hakemuksista pyydetään kirjallinen lausunto Suomen Olympiakomitealta.

Lähde: Olympiakomitea


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.